Hyppää pääsisältöön

Hammasimplantti eli keinojuuri

Hammasimplantit ovat turvallinen ja luotettava hoitomenetelmä
Implanttihoidon avulla voidaan korvata yhden tai useamman hampaan puutoksia aina koko leuan implanttisiltoihin asti.

Hammasimplantti eli keinojuuri valmistetaan vahvasta ja kudosystävällisestä titaanista, jota elimistön ei ole todettu hylkivän. Luutumisaikana hammasimplantti kiinnittyy lujasti leukaluuhun. Proteettisessa työvaiheessa luutuneen implantin päälle rakennetaan hampaan näkyvä kruunuosa ja implanttikantoisesta hampaasta tulee pysyvä osa muuta hampaistoa. Myös irtoproteeseja voidaan tukea hammasimplantteihin paremman pysyvyyden saamiseksi.

Implanttihoito on luotettava hoitomenetelmä ja tarjoaa nykyisin muihin proteettisiin hoitomenetelmiin verrattuna paremman ja pitkäikäisemmän hoitotuloksen. Meillä Pohjolan Implanttikeskuksessa henkilökunnalla on laajaa kokemusta implanttipotilaiden hoidosta jo vuodesta 1991 lähtien. Ota yhteyttä ja kysy lisää hammasimplanteista! Katso myös hinnasto.

Hammasimplantti

Kenelle keinojuurihoito sopii?

Hammasimplanttihoito sopii lähes kaikille iästä riippumatta. Pohjolan Implanttikeskuksen vastaanotoilla selvitämme aina potilaan yleisterveydellisen tilan ja kartoitamme mahdolliset riskitekijät. Runsas tupakoiminen on harvoja selkeitä riskitekijöitä implanttihoidolle, muuta pyrimme auttamaan myös tupakoinnin lopettamisessa.

Keinojuurihoidon suosittelu

Hammasimplanttihoidon suunnitteluun kuuluu hampaiston ja purennan tutkiminen. Kliinisen tutkimuksen tukena käytetään röntgenkuvia. Usein potilaalta otetaan jäljennökset kipsimalleja varten purennan tarkempaan analysointiin. Tutkimusten perusteella potilaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio.

Implanttikirurgia

Implanttileikkaus kestää toimenpiteen laajuudesta riippuen puolesta tunnista kahteen tuntiin. Implanttileikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, mutta usein käytetään sedaatiota eli lääkerentoutusta. Kipu- ja antibioottilääkitykset aloitetaan toimenpiteen yhteydessä. Lääkitystä jatketaan yleensä noin viikon ajan. Sairasloman tarve arvioidaan yksilöllisesti toimenpiteen mukaan. Noin viikon kuluttua toimenpiteestä potilaalle tehdään jälkitarkastus ja poistetaan mahdolliset ompeleet. Implantin luutumisaika on kuudesta viikosta kuuteen kuukauteen. Ennen proteettista hoitoa kontrolloidaan implantin luutuminen röntgenkuvalla ja kliinisellä tutkimuksella.

Implanttiproteettinen hoito

Proteettisessa vaiheessa jäljennökset ja työn laajuudesta riippuen proteettinen hoito vaatii 3-6 käyntikertaa.

Jälkihoito hammasimplanttien laiton jälkeen

Implanttihampaita tulee hoitaa kuten omiakin hampaita. Säännöllisen kotihoidon lisäksi vuosittaisessa tarkastuksessa varmistetaan muiden hampaiden ohella hammasimplantin kunto. Vuositarkastuksissa otetaan usein myös röntgenkuvia.