Frågor som ofta ställs till oss

Information on tandimplantat och implantatbehandling

Pohjolan Implanttikeskus Oy erbjuder högkvalitativ och professionell tandkirurgi på sex olika orter. På den här sidan hittar de frågor som ofta ställs om tandimplantat och implantatvård. Om du ännu funderar på något eller hittar inte svar på din fråga, kontakta oss. Vi berättar gärna mer!

Varför kan priset på tandimplantat skilja sig upp till flera hundra euro mellan olika tandläkarcentraler?

Olika mottagningar köper sina implantat med olika priser. Vi är specialiserade i stort sett bara på implantatbehandlingar och köper våra implantat relativt förmånligt i stora partier direkt från tillverkaren, vilket är skälet till varför vi kan ge kostnadsförmånen till våra patienter.

Tillbaka upp.

Finns det ingen som reglerar priset på implantat i Finland? Måste kunden själv begära in anbud hos olika tandläkarcentraler för att hitta det billigaste alternativet?

Varje tandläkare bestämmer själv över sin prissättning. Det lönar sig att göra en anbudsrunda i och med att det kan finnas stora prisskillnader mellan olika tandläkarcentraler.

Tillbaka upp.

Vilka tandimplantat använder ni vid er mottagning och varför?

Vid våra mottagningar använder vi de tandimplantatmärken som används mest i Finland: Implant Direct, Astra, Strauman och Xive. Under sista tiden har vi gått över till att använda Implant Direct-implantat därför att:

 • Implant Direct har det bredaste utbudet av implantat, vilket ger oss möjligheten att hitta det lämpligaste implantatet för varje behov.
 • Implant Direct-implantaten tillverkas i den modernaste fabriken och har mycket hög kvalitet. Vem som helst har möjlighet att besöka Implant Directs fabrik och se hur dessa implantat av kvalitet i toppklass tillverkas. Gå till adressen www.implantdirect.com och klicka på ikonen "Tour of Implant Direct Manufacturing Facility”.

Tillbaka upp.

Får man sjukförsäkringsersättning av FPA för tandimplantat?

Man får sjukförsäkringsersättning från FPA endast för kostnader i anslutning till det arbete som avser själva insättningen av implantatet, av läkararvodet. Vi drar av FPA-ersättningen direkt från fakturan och kunden behöver inte söka om ersättning separat hos FPA.

Tillbaka upp.

Är implantatbehandlingen smärtsam?

Oftast utförs implantatbehandlingen med lokalbedövning och är ett helt smärtfritt ingrepp efter bedövningen. Implantaten och de material som används vid behandlingen är mycket vävnadsvänliga och det brukar inte heller förekomma någon smärta under läkningsperioden.

Tillbaka upp.

Är implantatbehandlingen det bästa sättet att ersätta en tand som saknas?

Kyllä. Implantti on luonnollisin ja paras tapa korvata puuttuva hammas. Verrattuna siltaan implantti on kudosystävällinen vaihtoehto, sillä omia hampaita ei tarvitse hioa. Implanttihoito ei ole myöskään siltaa kalliimpi vaihtoehto.

Tillbaka upp.

Var har ni era verksamhetsställen och hur kan jag boka en tid?

Pohjolan Implanttikeskus Oy är verksamt på sex olika orter i Nyland: Helsingfors, Ingå, Klövskog, Lojo, Nummela och Nurmijärvi. I Helsingfors har vi två verksamhetsställen. Tidsbokning och övriga förfrågningar kan du göra smidigt med ett kontaktformulär eller genom att direkt kontakta det verksamhetsställe som passar dig bäst. På alla våra verksamhetsställen är det vår erfarna, utbildade och mycket professionella personal som betjänar dig. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Tillbaka upp.

 • Helsingfors

  Pohjolan Implanttikeskus Oy / Dentti
  Mikaelsgatan 13 A 21; 6:e våning, 00100 HELSINGFORS
  Tfn 045 353 3498
  info@implantti.fi
 • Helsingfors

  Pohjolan Implanttikeskus Oy/Mita hammaslääkärit
  Fleminggatan 6 C, 00530 HELSINGFORS
  Tfn 09 753 9580
  info@implantti.fi
 • Ingå

  Implantatbehandlingar och påbyggnadsutbildning för tandläkare
  Storberget 1, 10210 INGÅ
  Tfn 040 747 0666
  info@implantti.fi
 • Klövskog

  Pohjolan Implanttikeskus Oy / KLÖVSKOG
  Viirintie 3, RK 113, 01800 KLÖVSKOG
  Tfn 040 747 0666
  info@implantti.fi
 • Lojo

  Oral Hammaslääkärit
  Handelsgatan 5, 08100 LOJO
  Tfn 040 747 0666
  info@implantti.fi
 • Nummela

  Vihdin Hammaspaikka
  Vihdintie 4-6, 03100 NUMMELA
  Tfn 040 747 0666
  info@implantti.fi
 • Nurmijärvi

  Uudenmaan Hammaspalvelu
  Keskustie 5, 01900 NURMIJÄRVI
  Tfn 040 747 0666
  info@implantti.fi