Frågor som ofta ställs till oss

Information on tandimplantat och implantatbehandling

Pohjolan Implanttikeskus Oy erbjuder högkvalitativ och professionell tandkirurgi på sex olika orter. På den här sidan hittar de frågor som ofta ställs om tandimplantat och implantatvård. Om du ännu funderar på något eller hittar inte svar på din fråga, kontakta oss. Vi berättar gärna mer!

Varför kan priset på tandimplantat skilja sig upp till flera hundra euro mellan olika tandläkarcentraler?

Olika mottagningar köper sina implantat med olika priser. Vi är specialiserade i stort sett bara på implantatbehandlingar och köper våra implantat relativt förmånligt i stora partier direkt från tillverkaren, vilket är skälet till varför vi kan ge kostnadsförmånen till våra patienter.

Tillbaka upp.

Finns det ingen som reglerar priset på implantat i Finland? Måste kunden själv begära in anbud hos olika tandläkarcentraler för att hitta det billigaste alternativet?

Varje tandläkare bestämmer själv över sin prissättning. Det lönar sig att göra en anbudsrunda i och med att det kan finnas stora prisskillnader mellan olika tandläkarcentraler.

Tillbaka upp.

Vilka tandimplantat använder ni vid er mottagning och varför?

Vid våra mottagningar använder vi de tandimplantatmärken som används mest i Finland: Implant Direct, Astra, Strauman och Xive. Under sista tiden har vi gått över till att använda Implant Direct-implantat därför att:

  • Implant Direct har det bredaste utbudet av implantat, vilket ger oss möjligheten att hitta det lämpligaste implantatet för varje behov.
  • Implant Direct-implantaten tillverkas i den modernaste fabriken och har mycket hög kvalitet. Vem som helst har möjlighet att besöka Implant Directs fabrik och se hur dessa implantat av kvalitet i toppklass tillverkas. Gå till adressen www.implantdirect.com och klicka på ikonen "Tour of Implant Direct Manufacturing Facility”.

Tillbaka upp.

Får man sjukförsäkringsersättning av FPA för tandimplantat?

Man får sjukförsäkringsersättning från FPA endast för kostnader i anslutning till det arbete som avser själva insättningen av implantatet, av läkararvodet. Vi drar av FPA-ersättningen direkt från fakturan och kunden behöver inte söka om ersättning separat hos FPA.

Är implantatbehandlingen smärtsam?

Oftast utförs implantatbehandlingen med lokalbedövning och är ett helt smärtfritt ingrepp efter bedövningen. Implantaten och de material som används vid behandlingen är mycket vävnadsvänliga och det brukar inte heller förekomma någon smärta under läkningsperioden.

Är implantatbehandlingen det bästa sättet att ersätta en tand som saknas?

Kyllä. Implantti on luonnollisin ja paras tapa korvata puuttuva hammas. Verrattuna siltaan implantti on kudosystävällinen vaihtoehto, sillä omia hampaita ei tarvitse hioa. Implanttihoito ei ole myöskään siltaa kalliimpi vaihtoehto.

Var har ni era verksamhetsställen och hur kan jag boka en tid?

Pohjolan Implanttikeskus Oy är verksamt på sex olika orter i Nyland: Helsingfors, Ingå, Klövskog, Lojo, Nummela och Nurmijärvi. I Helsingfors har vi två verksamhetsställen. Tidsbokning och övriga förfrågningar kan du göra smidigt med ett kontaktformulär eller genom att direkt kontakta det verksamhetsställe som passar dig bäst. På alla våra verksamhetsställen är det vår erfarna, utbildade och mycket professionella personal som betjänar dig. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Helsingfors

Pohjolan Implanttikeskus Oy / Dentti

Mikonkatu 13 A 21; 6. våning, 00100 HELSINGFORS
Tfn 045 353 3498
info@implantti.fi

Helsingfors

Pohjolan Implanttikeskus Oy/Mita hammaslääkärit
Fleminggatan 6 C, 00530 HELSINGFORS
Tfn 09 753 9580
info@implantti.fi

Ingå

Implantatbehandlingar och påbyggnadsutbildning för tandläkare Storberget 1, 10210 INGÅ
Tfn 040 747 0666

info@implantti.fi

Klövskog

Pohjolan Implanttikeskus Oy / KLÖVSKOG 

Viirintie 3, RK 113, 01800 KLÖVSKOG
Tfn 040 747 0666

info@implantti.fi

Lojo

Oral Hammaslääkärit
Handelsgatan 5, 08100 LOJO
Tfn 040 747 0666

info@implantti.fi

Nummela

Vihdin Hammaspaikka
Vihdintie 4-6, 03100 NUMMELA
Tfn 040 747 0666

info@implantti.fi

Nurmijärvi

Uudenmaan Hammaspalvelu
Keskustie 5, 01900 NURMIJÄRVI
Tfn 040 747 0666

info@implantti.fi

Kontaktformulär

Kontakta oss och berätta vad du behöver hjälp med!

Implantatvård
Att bli undervisningspatient
Grundutbildning i implantatvård
Påbyggnadsutbildning för tandläkare
Annan kontakt
Via e-post
Via SMS
Registerbeskrivning
1. Rekisterinpitäjä

Pohjolan Implanttikeskus
Mikonkatu 13 A 21
00100 HELSINKI