Hyppää pääsisältöön

Puuttuuko sinulta hammas?

Implanttihoito tuo avun erilaisiin hammaspuutoksiin
Hammasimplantti on titaanista valmistettu ruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan luonnollisen juuren. Implantti asetetaan leukaluuhun, johon se luutuu kiinni. Luutumisen jälkeen hammaslääkäri tekee hampaan valkoisen osan eli kruunuosan implantin päälle.

Hammasimplantin hyödyt

Jo yhden hampaan implanttihoito parantaa pureskelutehoasi ja on ulkonäöltään luonnollinen. Useamman puuttuvan hampaan korvaaminen implanteilla palauttaa purentavoiman ja estää omia hampaita kallistumasta. Implanttihampailla vältytään perinteisen proteesin aiheuttamilta ongelmilta.

Jos kaikki hampaat puuttuvat, implanttihoito parantaa merkittävästi elämänlaatua. Implanttien varaan voidaan rakentaa kiinteästi kunnolliset hampaat, jolloin lopputulos on omien luonnonhampaiden kaltainen. Huonosti paikallaan pysyvä hammasproteesi voidaan kiinnittää paikalleen jo neljän hammasimplantin avulla. Joissain tapauksissa hampaiden puuttuminen voi vaikuttaa jopa puhekykyyn.

Miksi puuttuva hammas täytyy korvata?

Puuttuva hammas kannattaa ehdottomasti korvata, sillä yksittäisenkin hampaan puuttuminen aiheuttaa muutoksia hampaistossa. Pureskelukyky heikentyy ja puutos voi vaikuttaa ulkonäköön. Hampaistossa jokainen yksittäinen hammas tukee ja tukeutuu toisiin hampaisiin. Jos yksi tai useampia hampaita puuttuu, jäljellä olevat hampaat siirtyvät ajan mittaan niiden oikeasta paikastaan. Puuttuvan hampaan viereiset hampaat voivat myös kallistua. Nämä muutokset aiheuttavat muutoksia purennassa. Tämä aiheuttaa leukanivelvaivoja tai suun yleisen terveydentilan heikentymistä.